Waar trouwen

 Aangewezen locatie: Traditioneel trouwde men altijd in ‘het huis der gemeente’. Veelal was hier sprake van een gemeentehuis of een door de gemeente aangewezen plek. Denk hierbij aan een museum, een boot etcetera.

Eigen locatie: Steeds meer bestaat de behoefte om zelf een mooie locatie uit te zoeken. Meestal is dat een plaats waar jullie bijzondere herinneringen aan hebben. Dit kan bijvoorbeeld de plaatsopenlucht%20bruiloft zijn waar jullie elkaar hebben ontmoet of waar de eerste kus is gegeven. Maar dat kan natuurlijk ook die ene mooie plek op aarde zijn, in een bos of op het strand. Kortom alles is in principe hier mogelijk. Jullie zijn alleen niet gebonden aan de regels en wetten die bijvoorbeeld de aangewezen plaats met zich meebrengt. Wel moet het wettig huwelijk via de gemeente plaatsvinden.

Trouwen in het buitenland: Trouwen in het buitenland is een steeds vaker voorkomend gebeuren. Hierbij moeten jullie onderscheid maken of jullie in Nederland wonen of in het buitenland.

Wonen jullie in Nederland: Dan moet je eerst in Nederland voor de wet gaan trouwen. Hierbij zijn dan alleen de getuigen aanwezig. De ceremonie (het elkaar het ‘JA-woord’ geven, de ringen etcetera) vindt dan plaats in het buitenland

Wonen jullie in het buitenland: Dan dienen jullie door een ambtenaar in het land waar jullie wonen voor de wet te worden getrouwd. De ceremonie kan dan vervolgens weer door mij worden verzorgd.

Trouwen als gevolg van specifieke omstandigheden: Helaas kan niet iedereen zeggen dat de omstandigheden waarin iemand verkeerd de ideale is. Zo kan iemand langdurig ziek zijn en wil men toch graag trouwen. Maar ook besluiten geliefden aan het sterfbed om elkaar als nog het ‘JA-woord’ te willen geven. Natuurlijk kan ik ook in dit soort specifieke omstandigheden jullie toch nog dat mooie moment meegeven.

Ceremonie op maat